torsdag 20. november 2008

Barnas Spørretime på Stortinget 2008

All respekt til de som viste masse mot ved å stille opp på dette. Les artikkel i VG.

I år var temaet som ble tatt opp 'vold mot barn', og over 50 barn og unge og tre statsråder var til stede.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Utrolig forskjellsbehandling
Kommer man fra et lite sted i Norge får man ikke erstatning for overgrep. Med andre ord er det geografien som bestemmer om et ødelagt liv har verdi - Alle overgrepsutsatte skal ha rett til samme erstatning. Bergen, Oslo og Stavanger gir inntil 725.000 i erstatning andre småkommuner gir 0,- Hvor er logikken Annikken Huitfeldt eller Barneombudet?
Fordtår dere ikke at dette oppleves som et nytt overgrep!!

Vikkan sa...

Det er sant. Et helt nytt overgrep. Jeg vet ikke om det er personlig for deg eller diplomatisk ment, de ordene du skrev. Men jeg håper det bedrer seg, uansett skal det jo ganske mye til for å fram en sak og få erstatning. Vi vet alle at det ikke er pengene det gjelder, men våre rettigheter som menneske!

Ordene er få hos meg også for tiden, det vil bare ikke ut, og når det først kommer er det bare drit.. Det kommer til å gå bra for deg, du må bare få hjelpen først!

Klem fra Vikkan.

smokebleu sa...

Til anonym; jeg var rett og slett ikke klar over at det var en slik forskjellsbehandling mellom små steder i Norge og de større byene. Jeg vet bare hvor vanskelig det er for at ofre får hjelp. Det er helt forferdelig at det skal være slik. Jeg håper virkelig at A. Huitfeldt får øynene opp for dette, og at noe blir gjort. Tror veldig mange sitter med dette samme ønsket.

Til Vikkan; Jeg fikk øynene opp for Barnas Spørretime på Stortinget først i år. Jeg synes det er utrolig sterkt at unge tør og stille opp på dette. Jeg føler ofte det kun er "jeg" som sliter med å få hjelp. Men det er så altfor mange andre der ute som sliter med det samme.

Til Vikkan & Anonym; Jeg har selv vokst opp i et hjem som utenifra ser ut som den perfekte familie. Men kommer man innenfor, er bildet annerledes. Jeg vokste opp med både psykisk og fysisk vold samt annet som et barn aldri skal måtte oppleve.

Jeg har også vært utsatt for seksuelle overgrep/ voldtekter av fremmede. Blant annet en taxi sjåfør i Spania, som aldri ble straffet og min første kjæreste i Norge når jeg var 15 som jeg aldri turte og anmelde. Jeg fikk ingen tilbud om hjelp. Det gjør vondt at man bare blir oversett.

VARME TANKER TIL DERE, for at dere legger igjen kommentarer, og titter innom bloggen min: )